Alla Pugačova mēģinājusi izvest no Krievijas 20 miljonu dolāru vērtus mākslas darbus, apgalvo krievu mediji
foto: Picvario Media, LLC / Alamy/ Vida Press
Alla Pugačova 2020. gadā. Pēc diviem gadiem, kad Krievija iebruka Ukrainā, viņa ar ģimeni pārcēlās uz Izraēlu.
Slavenības

Alla Pugačova mēģinājusi izvest no Krievijas 20 miljonu dolāru vērtus mākslas darbus, apgalvo krievu mediji

Santa Hincenberga

Jauns.lv

Primadonna Alla Pugačova kopā ar humora zvaigzni Maksimu Galkinu un bērniem Gariju un Ļizu kopš kara sākuma Ukrainā ir pametuši Krieviju un jau kādu laiku mitinās Eiropā. Tagad slavenais pāris pošas uz Ameriku.

Alla Pugačova mēģinājusi izvest no Krievijas 20 mi...

Nesen kļuva zināms, ka dziedātāja kopā ar ģimeni pārvācas uz ASV sarežģītās situācijas dēļ Izraēlā. 

Kā apgalvo krievu mediji, internetā valda satraukums par Allas Borisovnas bērnu Ļizas un Harija psiholoģisko stāvokli, kuri jau no bērnības ir pieraduši pie biežām pārvākšanām. Iepriekš aktīvisti piedāvāja atņemt bērnus slavenajiem vecākiem, ja viņi atgriezīsies Krievijā. Tomēr atgriešanās dzimtenē nav prioritāte māksliniekiem. 

Prokremliski mediji ziņo, ka primadonna mēģinājusi izvest vērtīgo īpašumu no sava pils īpašuma uz ārzemēm. Kā ziņo “Telegram” kanāls “Shot“, vienā no pēdējiem apmeklējumiem valstī Alla Borisovna it kā vēlējusies ar lidmašīnu nogādāt antikvārus priekšmetus, kuru vērtība tiek lēsta aptuveni 20 miljonu dolāru apmērā.

Bagāžā esot bijuši seni mākslas darbi, tostarp Rembranta un da Vinči laikabiedru gleznas. Tāpat īpašumu sarakstā bija 19. gadsimta franču lustra un augļu vāze, skulptūras un gleznas no 16.–19. gadsimta, kā arī grāmatas. Krava, kas it kā esot bijusi noformēta uz Galkina vārda, bija paredzēta izvešanai no Šeremetjevas lidostas, taču muitas iestādes to aizturēja nepilnīgu dokumentu dēļ.

Speciālisti esot novērtējuši antikvāros priekšmetus un paziņoja, ka Pugačovas kolekcijā ir retas darbu kopijas, kas pārstāv muzeja interesi. Starp tiem ir eksponāti no 16.–17. gadsimta, kas var tikt pārdoti izsolēs par milzīgām summām. Piemēram, Džovanni Domeniko Puliģo glezna “Madonna ar bērnu un diviem eņģeļiem” tiek vērtēta sākot no 1 miljona dolāru.

Primadonnas kolekcijā esot arī Jana van Goijena glezna “Pilsētas skats pie upes ar vējdzirnavām”, kas ir Rembranta laikabiedra darbs. Kopumā šis mākslinieks radījis 1200 gleznu, un viena no tām pieder Allai Borisovnai.

Iepriekš Krievijas Valsts domē tika aicināts Iekšlietu ministriju pārbaudīt, vai ir iespējams konfiscēt slavenību īpašumus saskaņā ar jauno likumu par ārvalstu aģentu īpašuma konfiskāciju. 

Kopš Krievijā populārā estrādes dīva Alla Pugačova un Maksims Galkings paziņoja, ka neatbalsta Krievijas uzsākto karu Ukrainā, Krievijas varas iestādes un mediji vērsušies pret slaveno pāri ar dažādiem apmelojumiem, tostarp pavēstot, ka Galkins ir ārzemju aģents.