"Autobuss debesīs" izlases "Zelta dziesmas" prezentācija

2024. gada 25. septembrī dzīvās mūzikas bārā un restorānā "St. Black" grupa "Autobuss debesīs" draugu, ģimeņu un savas mūzikas cienītāju ...

Slavenības

Artūrs Skrastiņš savu 50. jubilejas balli pārcēlis uz citu reizi

Inta Mengiša

Žurnāls "Kas Jauns"

Dailes teātra aktieris Artūrs Skrastiņš atzīstas, ka 50. dzimšanas dienu, kas bija 18. septembrī, aizvien vēl nav nosvinējis. Toties nesen ar sievu aktrisi Ilzi Ķuzuli-Skrastiņu viņš jauki izpriecājās grupas "Autobuss debesīs" 25. gadadienai veltītā albuma atklāšanas koncertā.

Artūrs Skrastiņš savu 50. jubilejas balli pārcēlis...

Tik priecīgs un atbrīvots otrpus skatuvei allaž no publikas izvairīgais Artūrs Skrastiņš sen nebija redzēts! Kad grupa "Autobuss debesīs" savas jubilejas koncertturneju ieskandināja ar dažām dziesmām no sava zelta fonda, Skrastiņš no sirds dziedāja līdzi un abi ar Ilzi ļāvās uzdejošanai zāles pretējā galā. Tieši Artūra mudināts, grupas solists Marts Kristiāns Kalniņš pasākuma dziesmoto programmu papildināja ar ekstra gabalu, visus svinību viesus vienojot "Lilioma dziesmā".

foto: publicitātes (Ieva Romaško)
"Autobuss debesīs" un viņu mūzika Skrastiņiem asociējas ar jaunības dienām.
"Autobuss debesīs" un viņu mūzika Skrastiņiem asociējas ar jaunības dienām.

Pēc koncerta Skrastiņu pāris atzina, ka Imanta Kalniņa mūzika un grupa "Autobuss debesīs" viņu ģimenē ir īpaši mīļa. “Manu muzikālo gaumi lielā mērā ietekmēja brālis Jānis, uzskatu, ka viņš man iedeva ļoti labu bāzi, un "Autobuss debesīs" bija viena no tām grupām, ar kuru mūziku brālis iepazīstināja. Kā jau jauniete un pusaudze, visas savas emocijas asociēju ar mūziku! Daudz to klausījos, var teikt pat, ka dzīvoju tajā. Man ir milzīgi atmiņu blāķi, kas saistīti ar šo grupu daudzu gadu garumā. Un, protams, Marts Kristiāns! Esmu ārkārtīgi laimīga, ka dzīve tā ir iegrozījusies, ka ir iespēja būt ar viņu uz vienas skatuves,” žurnālam "Kas Jauns" atklāja Ilze Ķuzule-Skrastiņa. Uz jautājumu, vai kādreiz bijusi arī viena no Marta fanēm, aktrise neminstinoties izsaucas: “Jā, jā, absolūti! Kura tad nebija?!”

Tikmēr Artūrs uzsvēra grupas "Autobuss debesīs" neatsveramo ieguldījumu jaunās paaudzes iepazīstināšanā ar komponista Imanta Kalniņa daiļradi. “Es domāju, ka te jāatzīmē viena ļoti svarīga lieta, proti, "Autobuss debesīs" jau ir viens no tādiem kā stūrakmeņiem. Tāpēc, ka līdz tam, pirms viņi kā grupa parādījās, Imanta Kalniņa mūzika bija tāda drusciņ... Bija viena sabiedrības daļa, kas brauca uz Imantdienām, kas klausījās "Turaidas rozi" un tamlīdzīgi. Savukārt Marts Kristiāns Kalniņš ar savu grupu "Autobuss debesīs" Imanta Kalniņa mūziku padarīja populāru lielākām ļaužu masām, tostarp gados jaunākai auditorijai, un par to man ir liels prieks,” pauž Artūrs Skrastiņš.

Grupas "Autobuss debesīs" koncerts Ulbrokā 2024. gada oktobrī

2024. gada 5. oktobrī ar koncertu kultūras centrā "Ulbrokas pērle" savu 25 gadu jubilejas turneju uzsāka grupa "Autobuss debesīs".

“Jā, mēs šodien ļāvāmies priekam būt prezentācijā, izbaudījām no sirds, gan izdejojoties, gan dziedot līdzi dziesmām, ko zinām no galvas!” mīlestībā grupai "Autobuss debesīs" atzīstas Ilze, un Artūrs viņai piekrītoši piebilst: “Šī mūzika jau mūsos ir dziļi, šķiet, pat tādā šūnu līmenī dzīvo un skan!”

Abi apliecina, ka arī viņu bērni uzauguši, dzirdot Imanta Kalniņa komponētās dziesmas. “Šobrīd, esot pusaudžu vecumā, viņi gan klausās pilnīgi cita žanra mūziku, taču bērnībā esam viņus ņēmuši līdzi uz Imantdienām ne reizi vien, arī Rožu svētkos, kur uzstājamies, viņi ir bijuši,” atklāj Artūrs, piebilzdams, ka dēls Marats savulaik, vēl pavisam maziņš būdams, pats no galvas iemācījies dziesmu "Es atnācu klusēdams" un, braucot automašīnā, nemitīgi to dziedājis.

Vaicāts, kā jūtas pēc simboliskā 50 gadu dzīves sliekšņa pārkāpšanas un vai atzīmējis apaļo jubileju ar kārtīgām svinībām, Artūrs Skrastiņš atzīstas: “Viss labi! Bet ballīte gan vēl nav bijusi, nav laika!”

Citas interesantākās ziņas un notikumus lūkojiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!