foto: Pixabay.com
Krievu blogera apskatu par filmu "Černobiļa" bloķē gandrīz 70 valstīs
Trakā pasaule
2021. gada 27. septembris, 18:59

Krievu blogera apskatu par filmu "Černobiļa" bloķē gandrīz 70 valstīs

Jauns.lv

Krievu jūtūberis un blogeris Jevgēņijs Bažonovs ("BadComedian") savā "Instagram" profilā paziņojis, ka kompānija "YouTube" ierobežojusi piekļuvi viņa apskatam par Daņilas Kozlovska filmu "Černobiļa", vēsta "Meduza".

Pēc servisa "Watan Network" ziņām, apskats bloķēts 68 valstīs tajā skaitā Lielbritānijā, Grieķijā, Izraēlā, Itālijā, Portugālē un Turcijā. Šajā sarakstā nav Krievijas.

"YouTube" paziņojumā, kuru nofotografējis un publicējis Bažonovs, teikts, ka uz saturu viņa apskatā "pieteiktas tiesības". Par apskatu sūdzējies "Netflix", "MPI Media" un "CPRA Agency".

Pēc blogera teiktā, "tiesību īpašnieks nolēmis atriebties par septiņu sekunžu kadriem filmā "Černobiļa"." Blogeris tāpat norādīja uz kādu "dīvainību": pēc viņa teiktā, "Netflix" atļauj veidot filmu apskatus, kurus sponsorē kompānija, bez jebkādiem ierobežojumiem.

Apskata bloķēšanas kontekstā blogeris pieminēja filmas "Černobiļa" režisoru Aleksandru Rodņanski, taču nesāka tieši apvainot viņu notikušajā.

Jevgēņijs Bažonovs iesniedzis divas sūdzības par satura bloķēšanu, paziņojot par "prettiesisku cenzūru", raksta izdevums "Padjom".

Filmas producents Aleksandrs Rodņanskis, komentējot Bažonova vārdus pie viņa ieraksta "Instagram" sacīja, ka "neredz nekādu jēgu bloķēt jebkuru saturur". Viņš uzsvēra, ka viņam "nav ne jausmas", kurš bloķējis "BadComedian" filmas apskatu.

Tāpat Rodņanskis piebilda, ka viņam nepatīk Bažonova filmu apskati, bet viņam ir "tiesības darīt tā, kā uzskata par vajadzīgu". Filmas galvenās lomas izpildītājs Daņila Kozlovskis komentārus nesniedza.