"Tas ir prioritāšu jautājums," jauna tūriste atklāj, cik daudz ir gatava upurēt, lai apmaksātu sev ceļojumus
foto: Instagram/@outdoor.eve
Jaunā tūriste Īva ir gatava uz daudz ko, lai atlicinātu naudu ceļošanai.
Tūrisms

"Tas ir prioritāšu jautājums," jauna tūriste atklāj, cik daudz ir gatava upurēt, lai apmaksātu sev ceļojumus

Dzīvesstila nodaļa

Jauns.lv

19 gadus vecā ASV tūriste Īva Kovača, kas iepriekš sūdzējusies par vīriešu uzvedību Albānijā, dalījusies vairākos noslēpumos, kā viņai izdodas apmaksāt savus ilgstošos ceļojumus.

Kā meitene apgalvo "MailOnline Travel" komentārā, ceļot ir "lētāk", nekā cilvēki domā. "Strādāju darbā vairākus mēnešus un krāju naudu. Palīdz dzīve bez īres maksas manā busiņā. Man joprojām ir konti, telefons, apdrošināšana, benzīns... Bet es ļoti labi plānoju savu budžetu, lai varētu atļauties pavadīt ārzemēs vairākus mēnešus," viņa saka.

Turklāt Īva norāda, ka savu braucienu dēļ viņa cenšas maksimāli taupīt uz visu, ko vien spēj: "Samaziniet izdevumus, kur varat - tas ir prioritāšu jautājums, bet man tie ir ceļojumi." Jauniete skaidro, ka savas aizraušanās dēļ viņai nācies atteikties no daudziem civilizācijas labumiem, bez kuriem daudzi cilvēki vairs nespēj iedomāties savu dzīvi.

"Daudz gatavoju, pērku to, kas tiek pārdots izpārdošanā, nekad nepērku apģērbu vai kosmētiku. Domāju, ka esmu taisījusi manikīru, varbūt divas reizes mūžā. Nekad neesmu taisījusi skropstas un matus pati griežu pēdējos trīs gadus," atzīst Īva, kura par saviem piedzīvojumiem stāsta soctīklā "Instagram" , kur viņai ir vairāk nekā 157 tūkstošu sekotāju.

Ceļotāja apgalvo, ka viņa strādājusi uzreiz vairākos pagaidu darbos, lai apmaksātu savus braucienus: bijusi bārmene, skeitparka būvētāja, viesmīle, suņu izvedēja, auklīte un pat olīvu vācēja Itālijā.