"DelfinGroup" par otro ceturksni dividendēs izmaksās 916 tūkstošus eiro
foto: Shutterstock
Bizness un ekonomika
2024. gada 16. septembrī, 20:39

"DelfinGroup" par otro ceturksni dividendēs izmaksās 916 tūkstošus eiro

Biznesa nodaļa

Jauns.lv

Latvijas fintech uzņēmums "DelfinGroup" par 2024. gada otro ceturksni dividendēs izmaksās 916 tūkstošus eiro jeb 0,0202 eiro par vienu akciju, nolemts 16. septembra ārkārtas akcionāru sapulcē.

Par dividenžu ex-datumu otrā ceturkšņa dividenžu saņemšanai ir noteikts 2024. gada 27. septembris. Dividenžu izmaksa notiks 2024. gada 1. oktobrī. 

"Uzņēmuma dividenžu politika, akcionāriem regulāri veicot peļņas sadali, ir sekmējusi mūsu vairāk nekā 9,500 akcionāru uzticību "DelfinGroup". Savā darbībā un nemitīgajā attīstībā esam pierādījuši uzņēmuma konkurētspēju, ieviešot inovācijas, attīstot jaunus darbības virzienus un paplašinot darbības ģeogrāfiskās robežas, šobrīd, piemēram, stiprinot savu pakalpojumu portfeli Lietuvā. Kopumā kopš uzņēmuma akciju sākotnējā publiskā piedāvājuma 2021. gadā tiks veiktas jau 15 dividenžu izmaksas, uzņēmuma akcionāriem šajā laikā saņemot vairāk nekā 12 miljonus eiro jeb 0.2692 eiro par vienu akciju. Arī turpmāk īstenosim šo Baltijas tirgum unikālo un akcionāriem izdevīgo dividenžu politiku," informē "DelfinGroup" valdes priekšsēdētājs Didzis Ādmīdiņš. 

Ādmīdiņš papildina, ka, pamatojoties uz akciju cenu 12. septembrī un ieskaitot 1. oktobrī plānotās dividendes, pēdējo 12 mēnešu dividenžu ienesīgums ir 8.1%. Par uzņēmuma stabilitāti liecina tā darbības rezultāti, šī gada otrajā ceturksnī kāpinot izaugsmi visos biznesa segmentos. DefinGroup ieņēmumi šī gada otrajā ceturksnī, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn, palielinājušies par 24%, sasniedzot 14,8 miljonus eiro. Tikmēr peļņa pirms nodokļiem palielinājusies par 18%, sasniedzot 2,3 miljonus eiro. Savukārt uzņēmuma kredītportfelis ir sasniedzis 101,5 miljonus eiro. 

Par "DelfinGroup"

"DelfinGroup" ir licencēts Latvijas fintech uzņēmums, kas dibināts 2009. gadā un strādā ar zīmoliem Banknote un VIZIA. Uzņēmums strādā ar peļņu katru gadu kopš 2010. gada. "DelfinGroup" pastāvīgi attīsta un piedāvā patēriņa aizdevumus, aizdevumus senioriem, nomaksas pakalpojumus, lombarda aizdevumus un lietotu, mazlietotu un jaunu preču tirdzniecību vairāk nekā 90 filiālēs Latvijā un Lietuvā, kā arī tiešsaistē. "DelfinGroup" kopš 2014. gada ir pazīstams Nasdaq Riga biržā