Ziemeļkoreja oficiāli iesaistīta Krievijas karā pret Ukrainu, paziņo Zelenskis
foto: AFP/Scanpix
Vladimirs Putins tikās ar Kimu Čeninu.
Pasaulē

Ziemeļkoreja oficiāli iesaistīta Krievijas karā pret Ukrainu, paziņo Zelenskis

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ziemeļkoreja faktiski iekļauta Krievijas karā pret Ukrainu, un arī dažas citas valstis investē kara turpināšanā, pirmdien pēc augstākā virspavēlnieka štāba sēdes pauda Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis.

Ziemeļkoreja oficiāli iesaistīta Krievijas karā pr...

Sanāksmē uzklausīti vairāki ziņojumi, arī Ārējās izlūkošanas dienesta un Galvenā izlūkošanas dienesta ziņojumi par krievu nodomiem rudenī un ziemā.

"Viss diezgan detalizēti. Faktiska Ziemeļkorejas iekļaušana karā. Arī Krievijas attiecības ar dažām citām valstīm, kas diemžēl investē tajā, lai karš vilktos garumā," videouzrunā pirmdienas vakarā sacīja prezidents. "Arī ārpolitikas virziens - mūsu attiecības ar partneriem un iespējamie soļi, kas var palīdzēt mums aizsargāties un par spīti visam sasniegt rezultātu," viņš piebilda.

Pirmdien kļuva zināms, ka Krievijas diktators Vladimirs Putins iesniedzis Valsts domē likumprojektu par Krievijas un Ziemeļkorejas Vispārējā stratēģiskās partnerības līguma ratifikāciju.  Līgums tika parakstīts jūnijā Krievijas diktatora vizītes laikā Phenjanā.

Krievijas karā pret Ukrainu Maskavas pusē, visticamāk, piedalās arī Ziemeļkorejas karavīri, no kuriem vairāki jau krituši, pirms nedēļas norādīja Dienvidkorejas amatpersonas. Ukrainas mediji ziņoja, ka Ukrainas raķešu uzbrukumā Krievijas okupētajai teritorijai pie Doneckas 3. oktobrī nogalināti seši Ziemeļkorejas karavīri.