Biļetes uz Glastonberiju 2025: biļešu cena šokē festivāla mīļotājus
foto: REUTERS/SCANPIX
Glastonberijas festivāls 2024. gadā.
Pasaulē

Biļetes uz Glastonberiju 2025: biļešu cena šokē festivāla mīļotājus

Zanda Rītuma

Jauns.lv

Ir zināma Glastonberijas 2025. gada festivāla biļetes cena, un daži festivāla fani ir šokēti par to, cik daudz būs jāiztērē.

Biļetes uz Glastonberiju 2025: biļešu cena šokē fe...

Mūzikas cienītājiem jau nācās saskarties ar lielām izmaksām, lai dotos uz grupas “Oasis” ilgi gaidīto atkalapvienošanās tūri, kas notiks nākamgad. Tagad uzmanība tiek pievērsta Glastonberijas festivālam, jo tuvojas termiņš biļešu reģistrācijai, ziņo "Lad Bible". 

2024. gadā simtiem tūkstošu mūzikas un mākslas mīļotāju devās uz piecu dienu festivālu, lai redzētu Dua Lipu, “Coldplay”, SZA vēl citus izpildītājus. 2025. gadā Glastonberijas festivāls notiks no trešdienas, 25. jūnija, līdz svētdienai, 29. jūnijam. Šobrīd nav atklāts izpildītāju sastāvs, jo tas parasti tiek izziņots tuvāk pasākumam. Tas parasti neattur cilvēkus iegādāties biļetes.

2024. gadā festivāla biļete maksāja 355 £ (aptuveni 415 eiro) par visu garo nedēļas nogali. Tomēr biļetes cena 2025. gadam ir palielinājusies - 378,50 £ (aptuveni 442 eiro), ieskaitot reģistrācijas maksu.

Kopš 2019. gada biļešu cena ir pieaugusi par 40 procentiem. Šajā periodā britiem nācās cīnīties ar Kovid-19 pandēmijas sekām un dzīves dārdzības krīzi, kas joprojām skar tik daudzus cilvēkus.

2023. gadā, aizstāvot cenu pieaugumu, organizatore Emīlija Ēvisa sacīja: "Mēs ļoti centāmies tik ļoti nepalielināt biļetes cenu, taču esam saskarušies ar milzīgiem izdevumiem, lai šo šovu uzturētu. Mēs joprojām atgūstamies no Kovid-19 ietekmes."

Viens lietotājs, reaģējot uz jauno biļešu cenu, sociālajā tīklā “X” rakstīja: "Tikko redzēju jaunās Glastonberijas biļešu cenas un gandrīz aizrijos." Vēl kāds teica: "Kurš maksās tik daudz par koncertu, ja nav zināms, kas uzstāsies?" Savukārt trešais piebilda: "Pagaidiet, kas notiek." Cits bija mierīgāks un sacīja: "Salīdzinājumā ar biļešu cenām uz viena izpildītāja koncertu, Glastonberijai ir labs piedāvājums, taču ne visi to atļausies, kas ir patiešām žēl."