Pasaulē

Viesuļvētra “Miltons”: “Es mammai teicu, ka nomirsim!” Māte un viņas četri bērni izglābti, kad cerība šķita zudusi 

Zanda Rītuma

Jauns.lv

Kad viesuļvētra “Miltons” pagājušajā naktī sasniedza Floridu, māte un viņas četri bērni (vecumā no 4 līdz 11 gadiem) nonāca slazdā, kad viņu mājās strauji pacēlās ūdens līmenis. Tikai negaidītas veiksmes rezultātā ģimene tika izglābta.

Viesuļvētra “Miltons”: “Es mammai teicu, ka nomirs...

Māte, Embera Henrija, sacīja, ka, kad ledusskapis uzpeldēja, viņa atslēdza mājai elektrību. Pēc tam viņa ar bērniem sēdēja uz plīts, lai izvairītos no ūdens, ziņo portāls “Good Good Good”.

“Es piezvanīju savai mammai un teicu: “Es domāju, ka mēs noslīksim un nomirsim,”' Henrija sacīja “WFLA” ziņu kanālam.

Taču, veiksmīgas sagadīšanās dēļ, netālu atradās “WFLA” ziņu komanda un reportiere Beta Ruso, kura ieraudzīja, ka Henrija signalizēja par palīdzības nepieciešamību caur kaimiņu mājas logu. Māte bija steigusies turp ar bērniem, redzot, ka ūdens līmenis blakus mājai bija nedaudz zemāks.

"Viņa bija panikā," sacīja Ruso. "Viņa teica, ka ūdens strauji kāpj un ka viņai vajadzēja izglābt savus bērnus.” Henrija sacīja, kad ūdens sāka ieplūst mājā, viņa saprata, ka situācija kļūst nopietna. Šajā brīdī viņa piezvanīja ārkārtas dienestam, bet bīstamo apstākļu dēļ glābēji nevarēja pie viņiem piekļūt.

“Tikmēr “WFLA” komanda bija ceļā uz adresi, kur tika ziņots par plūdiem, un nonāca pie ceļa, kuru nevarēja šķērsot," sacīja Ruso reportāžā: "Mēs izkāpām, lai veiktu tiešraides pārraidi, tieši tāpat kā to darām tagad, un tad mēs sākām dzirdēt, kā kāds sauc pēc palīdzības no mājas, kuru pilnībā pārņēma ūdens.”

Ar ziņu komandas un vietējā iedzīvotāja palīdzību, izgaismojot ceļu ar automašīnas lukturu gaismu, ģimene nokļuva drošībā. “Paldies Dievam, ka es paskatījos pa logu. Es nezinu, kas man lika paskatīties pa logu,” sacīja Henrija pēc notikušā intervijā ar Ruso. “Bet es jūs ieraudzīju, un jūs nācāt mūs glābt."

Henrija un viņas bērni applūdušajā mājā pavadīja astoņas stundas, līdz tika izglābti. “Es biju ļoti nobijusies,” sacīja Henrija. “Es bērniem  teicu, ka man ir bail, bet mums jābūt drosmīgiem. Mani bērni lūdzās, viņi vienkārši lūdzās.” Komanda pēc tam palīdzēja ģimenei nokļūt transportlīdzeklī, un viņi tika nogādāti tuvējā patvēruma vietā.