Slaveno Trevi strūklaku Romā drīz varēs apskatīt tikai par maksu
foto: ZUMAPRESS.com
Trevi strūklaka Romā.
Pasaulē

Slaveno Trevi strūklaku Romā drīz varēs apskatīt tikai par maksu

Ārzemju nodaļa

Jauns.lv

Trevi strūklaka, kas ir viens no slavenākajiem apskates objektiem Romā, drīzumā kļūs par maksas apskates vietu, lai kontrolētu tūristu plūsmu un veicinātu ilgtspējīgu tūrismu, vēsta "Euronews".

Slaveno Trevi strūklaku Romā drīz varēs apskatīt t...

Pēc Itālijas varas iestāžu paziņojuma, ieejas maksa pie strūklakas tiks ieviesta no 2024. gada novembra. Plānots, ka tūristiem būs jāmaksā simbolisks viens eiro, savukārt vietējie iedzīvotāji par apskati varēs nemaksāt.

Šī lēmuma mērķis nav tikai ienākumu gūšana, bet gan tūristu pūļu mazināšana, kas ilgtermiņā palīdzētu pasargāt šo vēsturisko vietu no pārslodzes un saglabāt tās kultūras vērtību. Tiek cerēts, ka ar ieejas maksas palīdzību izdosies uzlabot arī apkārtnes drošību, jo kabatzagļu aktivitātes Trevi strūklakas apkārtnē ir bieži sastopama problēma. Šāds solis ir daļa no Itālijas plašākas stratēģijas, kas vērsta uz tūrisma ilgtspējību, jo arvien pieaugošais tūristu skaits apgrūtina galvaspilsētas infrastruktūru un iedzīvotājus.

Šis lēmums ir daļa no plašākiem centieniem Romā un citās lielajās tūrisma pilsētās visā pasaulē, kur populāras vietas saskaras ar problēmām, kas rodas no tūristu pūļiem. Piemēram, Venēcija arī nesen ieviesusi tūristu iekasēšanas politiku, lai cīnītos ar pārāk lielu apmeklētāju skaitu un saglabātu pilsētas kultūras un arhitektūras mantojumu.

Ienākumi no ieejas maksas tiks izmantoti, lai uzturētu strūklaku un tās apkārtni, veicinot gan kultūras mantojuma saglabāšanu, gan infrastruktūras uzlabošanu ap šo ikonisko vietu.