foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 26. jūnijā, 10:00

Ceptas paprikas krēmzupa

Burvīga zupa gan krāsas, gan garšas ziņā. Labi garšos ar karoti putota, nesaldināta krējuma vai bieza jogurta.

Pagatavošana

45 min5 porcijas
1

Uzkarsē krāsni līdz 190 grādiem. Uz plāts liec iztīrītu papriku, tomātu ceturtdaļas, rupji sagrieztus sīpolus un ķiplokus. Ja vēlies, tomātus un papriku vari nomizot, bet labi garšos arī ar miziņu. Pārslaki ar balzametiķi un eļļu. Uzkaisi sāli un cukuru. Cep krāsnī aptuveni pusstundu.

2

Liec visu pannas saturu blendera krūzē un sablendē viendabīgā masā.

3

Masu pārliec katliņā, pielej buljonu un uzkarsē. Pagaršo, vai nevajag papildināt ar sāli vai cukuru. Pēc vēlēšanās sapiparo. Pasniedz karstu kopā ar apgrauzdētu maizi.