foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 5. maijā, 12:02

Nātru krēmzupa

Tiklīdz dārzā izaug pirmās nātres un skābenes, ir laiks vārīt tās zupā. Atliek tikai izvēlēties, kuru pirmo!

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Uzvelc gumijas cimdus, saplūc nātres, atdali lapiņas no kātiem, liec caurdurī un rūpīgi noskalo.

2

Nomizo dārzeņus un sagriez gabaliņos. Katlā izkausē sviestu, pievieno sīpolu un viegli apcep 5–7 minūtes, līdz ir mīksts un zeltains.

3

Lej klāt buljonu, pieliec nātru lapiņas, kartupeļus un burkānus. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai un turpini vārīt apmēram 15 minūtes, līdz kartupeļi mīksti.

4

Noņem no uguns. Zupu sablendē, pievieno sāli un piparus pēc garšas.

5

Lej bļodiņās, katrā ieliec karoti jogurta un uzpilini pāris pilienu asās Tabasco mērces.