foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 5. augustā, 12:00

Seleriju zupa ar bumbieriem un šķiņķi

Ja labāk garšo zupa ar biezumiem, atstāj to nesablendētu vai arī sablendē tā, ka jūt smalkus dārzeņu gabaliņus. Pikantākai garšai zupā var ieslacīt nedaudz čili eļļas un iekaisīt pikantus dīgstus.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Katlā izkausē 50 g sviesta, ieber selerijas, kartupeļus un puravus un sautē aptuveni 5 minūtes. Pielej buljonu un turpini sautēt vēl 20–30 minūtes.

2

Nomizotus bumbierus sagriez mazos gabaliņos un apcep atlikušajā sviestā. Pielej vīnu un turpini sautēt vēl 5 minūtes. Pieber sāli un piparus.

3

Šķiņķi sagriez mazos gabaliņos, ieber sakarsētā eļļā un sacep.

4

Dārzeņiem pielej 50 ml krējuma un sablendē. Iemaisi citrona sulu, sāli un muskatriekstu. Atlikušo krējumu viegli saputo.

5

Zupu lej šķīvjos un izrotā ar putukrējumu, bumbieru un šķiņķa gabaliņiem.