foto: Shutterstock.com
Zupas
2024. gada 23. aprīlī, 12:05

Spinātu zupa ar liellopa gaļu

Kaut gatavošanas laiks šai zupai šķiet ilgs, tā prasa maz darba – tikai sagriezt kartupeļus, noskalot spinātus un ielikt katlā. Ar šo zupu var pielabināt tos, kas vēl nav spinātu cienītāji, jo to garša šeit ir pietiekami neitrāla, lai uzreiz neizraisītu noliedzošu nē. Zupu var papildināt ar gabaliņos sagrieztām vārītām olām.

Pagatavošana

120 min4 porcijas
1

Gaļu nomazgā, liec katlā, pielej ūdeni, pievieno nomizotus un uz pusēm pārgrieztus sīpolus un piparus, uzvāri, nosmel putas un uz mazas uguns vāri pusotru stundu.

2

Kartupeļus nomizo un sagriez mazos gabaliņos. Spinātus pārlasi un nomazgā.

3

Kad gaļa mīksta, izņem no katla. Buljonā ieber kartupeļus un vāri aptuveni 15 minūtes. Tad pievieno spinātus un vāri vēl 5-8 minūtes.

4

Gaļu sagriez mazos gabaliņos, liec atpakaļ zupā un pārkaisi ar rīvētu muskatriekstu.