foto: Shutterstock
Uz rupjās rīves sarīvē burkānu, smalki sakapā sīpolu, abus kopā eļļā apcep zeltaini brūnus.
Mazos gabaliņos sagriez cauraudzi, apcep kopā ar burkāniem un sīpoliem.
Ja sēnes vēl nav saceptas, sacep tās tā, lai pilnībā iztvaiko ūdens – būs vajadzīgs puslitrs jau saceptu sēņu.
Mazos kubiņos sagriez kartupeļus un liec vārīties ūdenī; kad kartupeļi nāk gatavi, pievieno saceptos burkānus, sīpolus, cauraudzi un sēnes.
Pievieno sāli un piparus, citas garšvielas gan nevajadzētu lietot, lai saglabātos kūpinājuma un sēņu garša.
Vāri, līdz kartupeļi ir gatavi, tad pievieno sieru un nedaudz pavāri, kamēr zupa kļūst tumīga.
Gaileņu zupu var papildināt ar baltmaizes grauzdiņiem.