foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 14. jūlijā, 12:00

Gaileņu zupa ar kausēto sieru

Gaileņu zupa var būt dažāda; šī – ar kausēto sieru Dzintars ir sātīga, tumīga, viegli pagatavojama un ļoti garda.

Pagatavošana

30 min6 porcijas
1

Uz rupjās rīves sarīvē burkānu, smalki sakapā sīpolu, abus kopā eļļā apcep zeltaini brūnus.

2

Mazos gabaliņos sagriez cauraudzi, apcep kopā ar burkāniem un sīpoliem.

3

Ja sēnes vēl nav saceptas, sacep tās tā, lai pilnībā iztvaiko ūdens – būs vajadzīgs puslitrs jau saceptu sēņu.

4

Mazos kubiņos sagriez kartupeļus un liec vārīties ūdenī; kad kartupeļi nāk gatavi, pievieno saceptos burkānus, sīpolus, cauraudzi un sēnes.

5

Pievieno sāli un piparus, citas garšvielas gan nevajadzētu lietot, lai saglabātos kūpinājuma un sēņu garša.

6

Vāri, līdz kartupeļi ir gatavi, tad pievieno sieru un nedaudz pavāri, kamēr zupa kļūst tumīga.

7

Gaileņu zupu var papildināt ar baltmaizes grauzdiņiem.