Krēmzupas parasti blenderē, bet Marijai patīk, ka zupas sastāvdaļas var uzkost uz zoba. Labu ēstgribu!
foto: Rojs Maizītis
Krēmzupas parasti blenderē, bet Marijai patīk, ka zupas sastāvdaļas var uzkost uz zoba. Labu ēstgribu!
Zupas
2024. gada 11. jūlijā, 12:00

Gaileņu krēmzupa Marijas Bērziņas gaumē

Aktrise Marija Bērziņa atzīst, ka gatavošana ir viena no viņas mīļākajām nodarbēm, kurā lieliski var apvienot nepieciešamību vārīt ar radošu iedvesmu radīt. “Man ir lielummānija: nekad nevaru nogrādēt ēdiena apjomu, tā vienmēr sanāk par daudz. Tāpat nekad nezinu sastāvdaļu proporcijas – viss top pēc izjūtas,” skaidro aktrise. *Recepte publicēta žurnālā OK! (2017)

Pagatavošana

1

Burkānus un kartupeļus sagriez un vāri ūdenī. Kamēr vārās, sviestā apcep sagrieztas gailenes. Tām pievieno sagrieztu cauraudzīti un visu liec zupā. Garšai piemet sakņu buljonu, pievieno sāli un piparus.

2

Miltus iejauc ūdenī un, aši maisot, pievieno zupai.

3

Pēdējais štrihs ir kausētais siers Dzintara Klasiskais un sīki sagrieztas dilles.

4

Ja garšo, zupā vari iemest arī kādu garneli.

5

Krēmzupas parasti blenderē, bet Marijai patīk, ka zupas sastāvdaļas var uzkost uz zoba. Labu ēstgribu!