foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 29. aprīlī, 10:00

Kartupeļu zupa ar klimpām

Maigās klimpas piešķir šai vienkāršajai zupai īpašu garšu, un ierastais ēdiens kļūst neparasts.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Kartupeļus liec vārīties verdošā buljonā uz nelielas uguns katlā bez vāka.

2

Nelielā katliņā ielej ¾ glāzes ūdens, pieber nedaudz sāls. Kad ūdens sāk vārīties, nepārtraukti maisot, iesijā miltus. Turpinot maisīt, vāri miltus uz nelielas uguns 3-5 minūtes – sanāks ļoti biezas mīklas kunkulis. Auksta ūdens peldē atdzesē mīklu, līdz tā ir vairs tikai mazliet silta, piesit olu un rūpīgi samīci. Mīklai jābūt vijīgai un dzeltenai.

3

Izveltnē iegūto mīklu uz mīklas dēļa, kas nokaisīts ar miltiem, 3-4 mm biezumā, sagriez 2x3 cm rombos. Divas īsākās romba malas saspied kopā pretējās pusēs – tā veidojas nelieli spilventiņi. Tādā veidā sagatavo visas klimpas. Kad kartupeļi izvārījušies mīksti, met gatavās klimpas katlā un vāri uz nelielas uguns, kamēr klimpas uzpeld – 2-3 minūtes.

4

Pieliec piparus un vāri vēl dažas minūtes. Izslēdz uguni, ieber katlā sasmalcinātus zaļumus, uzliec vāku un ļauj zupai 5 minūtes ievilkties. Pasniedz karstu.