foto: Shutterstock
Zupas
2024. gada 17. maijā, 12:00

Biezā turku zirņu zupa ar papriku, sīpoliem un desu

Zupai der arī ķiploku vai citas pikantas desiņas, taču no čorizo tai tiek papildu labums – sarkanīgā krāsā un pikantāka garša. Turku zirņus itin labi var aizstāt arī ar pupiņām.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Iztīrītas paprikas pākstis sagriez nelielos gabaliņos, desas – vai nu gabaliņos, vai šķēlītēs.

2

Katlā sakarsē eļļu, pievieno desu un apcep. Pieber paprikas gabaliņus un turpini cept vēl pāris minūtes. Pielej buljonu, uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 15 minūtes.

3

Pievieno marinētos sīpoliņus un noskalotus un notecinātus turku zirņus. Turpini vārīt vēl kādas 5 minūtes.

4

Pieber sāli un piparus, iemaisi lociņus.