foto: Shutterstock
Zivi izķidāt, notīrīt zvīņas, iegriezt sānos 3-4 šķērsgriezumus, kuros ielikt pa citrona daiviņai. Iekšā vēderā ielikt dilles. Zivi pārlikt karstumizturīgā formā, kura ir apslacīta ar eļļu.
Kartupeļus nomizot, sagriezt ripiņās. Sīpolus nomizot un sagriezt daiviņās. Zivi aplikt visapkārt ar kartupeļiem un sīpoliem. Pēc vēlmes var pievienot arī citus dārzeņus, piemēram, kabačus vai sēnes. Dārzeņus pārliet ar eļļu.
Zivi cept iepriekš uzkarsētā krāsnī 170-180 grādos ~1 stundu.
Zivi pasniedz ar trauku, kurā tā gatavojās, pirms pasniegšanas citrona šķēlītes nomaina pret svaigām.