OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2023. gada 20. decembrī, 10:01

Alū sautēta līdaka ar mandelēm

Lielu gandarījumu sagādā ne tikai pats zivs noķeršanas process, bet ir patīkami un interesanti no noķertā loma pagatavot gardu maltīti.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Notīrītu un izķidātu līdaku noskalo un sadala gabalos. Zivs gabalus apsāla, apviļā miltos un cep sakarsētā sviestā līdz zeltainai garoziņai. Pielej pusi alus, pieliek šķēlēs sagrieztu ingveru, cukuru un sautē.

Kad līdaka gatava, gabalus uzmanīgi izņem, novārījumam pievieno atlikušajā alū izmērcētu rīvmaizi un krējumu, uzvāra un pārlej zivij. Katru gabalu pārkaisa ar grauzdētām, sasmalcinātām mandelēm.

2

Pasniedz ar vārītiem kartupeļiem.