Svaigam zutim no griezt galvu un iztīrīt iekšas. Novilkt ādu, aptinot roku ar dvieli (lai neslīd un to var pieturēt) un sagriezt apm. 5 cm lielos gabalos.
Dziļā pannā uzkarsēt eļļu un apcept tajā ķiploku daiviņas, safrānu, krustnagliņas, piparus, 3-4 pētersīlu zariņus 2-3 minūtes. Pievienot sagrieztu gabaliņos zuti un nedaudz apcept. Pieliet etiķi un 1 glāzi ūdens, apsegt ar vāku un sautēt apmēram 10 minūtes.
Maizi iemērkt ūdenī, nospiest lieko šķidrumu un sablendēt kopā ar ciedru riekstiem, atlikušajiem pētersīļiem, apceptu ķiploku un 3-4 ēd.k. mērces no zivs.
Sautētu zuti pasniedz ar zaļo mērci.