Zivju soļanka
foto: Shutterstock
Zivju soļanka
Zivju ēdieni
2025. gada 26. jūlijā, 12:00

Zivju soļanka

Ar sāli jāuzmanās, jo zupai sāļumu rada gan gurķu uzlējums, gan paši sālītie gurķi. Ja tomēr zupa sanākusi par stipru, šķīvī vari ielikt pa karotei krējuma.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Gurķus nomizo un sagriez plānās šķēlītēs vai salmiņos, zivi – gabaliņos. Sīpolu pārgriez uz pusēm un arī sagriez plānās šķēlītēs.

2

Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus zeltaini dzeltenus. Iemaisi tomātu pastu un uz mazas uguns sautē 4–5 minūtes.

3

Katlā ielej buljonu un gurķu sālījumu, pievieno sutināto tomātu mērci ar sīpoliem, gurķus, lauru lapu un piparu graudiņus. Vāri 10 minūtes.

4

Pievieno zivis un turpini vārīt vēl 10 minūtes.

5

Lej zupu šķīvjos, katrā ieliec pa pāris citrona šķēlītēm un iekaisi pētersīļus.