Zivju zupa ar vīnu
foto: Shutterstock
Zivju zupa ar vīnu
Zivju ēdieni
2025. gada 19. jūlijā, 12:00

Zivju zupa ar vīnu

Zupa sanāk ļoti sātīga un, ja buljona maz, tad līdzinās sautējumam. Piedevās labi garšo grauzdēta bagete.

Pagatavošana

100 min6 porcijas
1

Izķidātām zivīm atdali spuras, asakas un galvu, liec katlā, aplej ar tik lielu ūdens daudzumu, cik sātīgu buljonu gribēsi. Uz lēnas uguns vāri aptuveni 30 minūtes.

2

Pievieno nomizotu sīpolu, burkānu un pētersīļa sakni, sāli un piparus un vāri vēl 20 minūtes. Gatavo buljonu izkās caur sietiņu.

3

Nevārītās zivju filejas, fenheli un kartupeļus sagriez gabaliņos. Atlikušo sīpolu un ķiplokus sakapā.

4

Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un fenheli un sautē 4–5 minūtes. Pievieno ķiplokus un tomātus un turpini sautēt vēl 15–20 minūtes.

5

Pielej 150 ml vīna, pievieno kartupeļus un vāri 5 minūtes. Pielej buljonu un turpini vārīt vēl 10 minūtes.

6

Citā katliņā ielej atlikušo vīnu, pievieno jūras velšu maisījumu un zivju gabaliņus, uzvāri un pasautē 5 minūtes. Pievieno zupai.