
Izķidātām zivīm atdali spuras, asakas un galvu, liec katlā, aplej ar tik lielu ūdens daudzumu, cik sātīgu buljonu gribēsi. Uz lēnas uguns vāri aptuveni 30 minūtes.
Pievieno nomizotu sīpolu, burkānu un pētersīļa sakni, sāli un piparus un vāri vēl 20 minūtes. Gatavo buljonu izkās caur sietiņu.
Nevārītās zivju filejas, fenheli un kartupeļus sagriez gabaliņos. Atlikušo sīpolu un ķiplokus sakapā.
Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus un fenheli un sautē 4–5 minūtes. Pievieno ķiplokus un tomātus un turpini sautēt vēl 15–20 minūtes.
Pielej 150 ml vīna, pievieno kartupeļus un vāri 5 minūtes. Pielej buljonu un turpini vārīt vēl 10 minūtes.
Citā katliņā ielej atlikušo vīnu, pievieno jūras velšu maisījumu un zivju gabaliņus, uzvāri un pasautē 5 minūtes. Pievieno zupai.