
Karpai notīri zvīņas, nogriez galvu, zivi izķidā. Sagriez porciju gabalos, noskalo tekošā ūdenī un nosusini.
Pārkaisi ar sāli un maltiem pipariem, apslaki ar citrona sulu un uz pusstundu ieliec ledusskapī.
Sīpolus, burkānu un ķiploku nomizo. Sīpolus sagriez plānās ripiņās, burkānu sarīvē rupjās skaidiņās, ķiploku sakapā.
Pannā sakarsē eļļu un apcep burkānus un sīpolus. Pielej tomātu sulu un sautē 5–6 minūtes. Pieber sāli, maltus piparus un cukuru.
Citā pannā sakarsē eļļu, karpas šķēles apviļā miltos un apcep zeltainas no abām pusēm. Pārliec katliņā.
Aplej ar tomātu mērci un uz lēnas uguns sautē 5–8 minūtes. Pievieno sakapātos ķiplokus, smaržīgos piparus un lauru lapu. Turpini sautēt vēl pāris minūšu.
Katliņa saturu uzmanīgi, lai nesadrupinātu zivi, pārliec lēzenā traukā un pārkaisi ar zaļumiem. Atstāj, lai vismaz pāris stundu ievelkas.