Zivju pīrāgs.
foto: Shutterstock
Zivju pīrāgs.
Zivju ēdieni
2024. gada 6. februārī, 12:02

Zivju pīrāgs

Vārds pīrāgs ne visu tautu pārstāvjiem asociējas ar mums tik iecienīto speķa pīrāgu. Piemēram, slāvu valodās runājošās zemēs pīrāgs saistās ar saldu maizīti ar pildījumu, bet angliski runājošajiem tas ir cepamtraukā cepts mīklas un mērces apvienojums. Līdz šim angļu pīrāgi pie mums nebija īpaši iecienīti, bet ir laiks to mainīt. Šis pīrāgs ir ne tikai garšīgi, bet arī sātīgi un ļoti piemēroti rudenīgām pusdienām vai vakariņām.

Pagatavošana

60 min5 porcijas
1

Liec zivju filejas un lauru lapu lēzenā pannā. Uzvāri pienu, pārlej filejām un uz ļoti mazas uguns ļauj tām virst 10 minūtes. Izņem filejas no pannas, atstāj, lai nedaudz atdziest, tad ar pirkstiem sadali nelielos gabalos. Pienu pietaupi.

2

Uzkarsē katliņā sviestu un apcep tajā miltus. Lej klāt pienu un intensīvi kul, lai neveidojas kunkuļi. Pievieno mērcei sāli, piparus, dilles, garneles un saplucinātās zivs filejas. Samaisi un pagaršo, ja nepieciešams, pievieno sāli un garšvielas.

3

Gatavo kartupeļu biezeni. Izvāri kartupeļus un sastampā tos vai izberz caur sietu. Pievieno sviestu, uzvārītu pienu, sāli un rīvētu muskatriekstu. Nedaudz sakul ar mikseri vai ar rokas putotāju, lai ir gaisīgs.

4

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Liec zivju mērci karstumizturīgā traukā un pārklāj to ar kartupeļu biezeni. To var likt ar karoti un pēc tam ar platu nazi nolīdzināt virspusi, bet ērtāk, ja ieliksi biezeni konditorejas vai citā maisiņā, nogriezīsi tam palielu stūri un izspiedīsi saturu uz mērces.

5

Liec trauku cepeškrāsnī un cep aptuveni 30 minūtes, līdz virsiņa sāk skaisti brūnēties.