foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2024. gada 13. februārī, 10:00

Zivs ar kartupeļiem diļļu un sinepju mērcē

Lai taupītu laiku, ieteicams kartupeļus izvārīt iepriekšējā dienā – tos varēs arī vieglāk apcept.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Kartupeļus nomizo un sagriez vienāda biezuma šķēlēs. Nomizotu sīpolu smalki sakapā. Fileju sagriez 4–6 cm garos gabaliņos.

2

Lielā pannā ar augstu malu sakarsē pusi dzidrinātā sviesta, ieliec kartupeļus un uz mērenas uguns cep kādas 15 minūtes. Pievieno sīpolus un vēl pāris minūšu pacep. Pieber sāli, piparus un ķimenes.

3

Katlā sakarsē sviestu un pievieno medu. Iemaisi miltus un viegli apbrūnini. Pielej buljonu, rūpīgi samaisi, uzvāri un uz mērenas uguns turpini vārīt 2–3 minūtes.

4

Iemaisi krējumu un sinepes, sāli un piparus.

5

Citā pannā sakarsē atlikušo dzidrināto sviestu un apcep zivs gabaliņus pa 1–2 minūtēm no katras puses. Pārkaisi sāli un piparus. Saudzīgi iecilā kartupeļos un pāris minūšu pacep.

6

Mērcē iemaisi dilles un fenheļa sēklas.

7

Liec šķīvī zivs un kartupeļu maisījumu un pārlej ar mērci.