Karpa tomātu un zaļumu marinādē
foto: Shutterstock
Karpa tomātu un zaļumu marinādē
Zivju ēdieni
Šodien 12:00

Karpa tomātu un zaļumu marinādē

Marinēšanai labāk izmantot īstu tomātu sulu, nevis no koncentrāta gatavotu. Ja karpa ievilksies veselu dienu, tā būs vēl garšīgāka.

Pagatavošana

1

Karpai notīri zvīņas, nogriez galvu un izķidā iekšas. Sagriez porciju gabalos, noskalo tekošā ūdenī un nosusini.

2

Pārkaisi ar sāli un maltiem pipariem, apslaki ar citrona sulu un uz pusstundu ieliec ledusskapī.

3

Sīpolus, burkānu un ķiploku nomizo. Sīpolus sagriez plānās ripiņās, burkānu sarīvē rupjās skaidiņās, ķiploku sakapā.

4

Pannā sakarsē eļļu un apcep burkānus un sīpolus. Pielej tomātu sulu un sautē 5–6 minūtes. Pieber sāli, maltus piparus un cukuru.

5

Citā pannā sakarsē eļļu, karpas šķēles apviļā miltos un apcep zeltainas no abām pusēm. Pārliec katliņā.

6

Aplej ar tomātu mērci un uz lēnas uguns sautē 5–8 minūtes. Pievieno sakapātos ķiplokus, smaržīgos piparus un lauru lapu. Turpini sautēt vēl pāris minūtes.

7

Katliņa saturu uzmanīgi, lai nesadrupinātu zivi, pārliec lēzenā traukā un pārkaisi ar zaļumiem. Atstāj, lai vismaz pāris stundas ievelkas.