foto: Shutterstock.com
Noskalotai un nosusinātai forelei abos sānos ieslīpi iegriez trīs griezumus puscentimetra dziļumā. Zivs iekšpusi ierīvē ar sāli un pipariem.
Nogriez gabalu folijas – katrā pusē par 25 cm garāku nekā zivs – un vidu apzied ar eļļu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.
Tomātu noplaucē verdošā ūdenī, straujo noskalo zem auksta ūdens strūklas un novelc miziņu. Mīkstumu sagriez mazos gabaliņos.
Zaļumus kopā ar plānu citrona miziņu un nomizotu ķiploku smalki sakapā un samaisi ar mīkstu sviestu, citrona sulu, sāli un pipariem.
Foreli piepildi ar garšaugu sviestu. Pusi sagriezto tomātu uzber folijas vidū, uzliec virsū foreli un pārkaisi ar atlikušajiem tomātiem. Apslaki ar baltvīnu.
Foliju vaļīgi aizloki ciet, lai būtu vieta garaiņiem. Liec uz grila režģa un sautē krāsnī 20 minūtes.