foto: Shutterstock.com
Zivju ēdieni
2024. gada 20. janvārī, 12:00

Baltvīnā sautēta pildīta forele

Produktu daudzums šajā receptē paredzēts vienai porcijai. Forele sanāk aromātiska un garda, it sevišķi, ja tomāti ir vietējie.

Pagatavošana

40 min
1

Noskalotai un nosusinātai forelei abos sānos ieslīpi iegriez trīs griezumus puscentimetra dziļumā. Zivs iekšpusi ierīvē ar sāli un pipariem.

2

Nogriez gabalu folijas – katrā pusē par 25 cm garāku nekā zivs – un vidu apzied ar eļļu. Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem.

3

Tomātu noplaucē verdošā ūdenī, straujo noskalo zem auksta ūdens strūklas un novelc miziņu. Mīkstumu sagriez mazos gabaliņos.

4

Zaļumus kopā ar plānu citrona miziņu un nomizotu ķiploku smalki sakapā un samaisi ar mīkstu sviestu, citrona sulu, sāli un pipariem.

5

Foreli piepildi ar garšaugu sviestu. Pusi sagriezto tomātu uzber folijas vidū, uzliec virsū foreli un pārkaisi ar atlikušajiem tomātiem. Apslaki ar baltvīnu.

6

Foliju vaļīgi aizloki ciet, lai būtu vieta garaiņiem. Liec uz grila režģa un sautē krāsnī 20 minūtes.