Piparkūkas
foto: Shutterstock
Piparkūkas
Ziemassvētku receptes
2025. gada 18. decembrī, 10:00

Piparkūku mīkla ar sukādēm un riekstiem

Šī ir pielāgota un mazliet vienkāršota vācu piparkūku klasikas – Nirnbergas piparkūku – mīkla. Pagatavošanai vajadzēs 40 minūtes + 2 diennaktis.

Pagatavošana

40 min
1

Katliņā maisot sildi sviestu ar cukuru un medu, līdz cukurs un sviests izkūst. Ļauj, lai mazliet atdziest.

2

Bļodā samaisi miltus ar cepampulveri. Pievieno medus maisījumu, riekstus, sukādes, garšvielas, sāli un olu un mīci mīklu. Pielej tik daudz piena, lai mīkla būtu valkana un pietiekami stingra, bet ne slapja.

3

Ietin pārtikas plēvē un uz 2 diennaktīm liec ledusskapī.

4

Pirms cepšanas mīklu laikus izņem no ledusskapja, lai sasilst līdz istabas temperatūrai.

5

Izveltnē un izspied figūriņas. Var izrotāt ar mandelēm un cukurotiem ķiršiem.

6

Liec uz plāts, kas izklāta ar ar cepampapīru, un 180 grādu karstā cepeškrāsnī cep 5–10 minūtes.