foto: Shutterstock
Ziemassvētku receptes
2020. gada 25. novembrī, 12:00

Vistas aknu pastēte

Pastētei vēlams izmantot tikai svaigas aknas; no saldētām aknām gatavotai pastētei nepiemīt izsmalcināts aromāts, turklāt garša bieži vien kļūst netīkami rūgtena. Smērē to uz maizītēm vai sāļajiem krekeriem.

Pagatavošana

1

Nomizo burkānus un sīpolus un sarīvē smalkās skaidiņās. Noskalo un nosusini aknas.

2

Pannā sakarsē pusi sviesta, pievieno sīpolus un burkānus un viegli apsautē. Izņem no pannas. Atlikušajā sviestā apcep aknas zeltainas. Apkaisi ar sāli un pipariem.

3

Dārzeņus samaisi ar aknām un samal gaļasmašīnā. Pieber muskatriekstu un vēl sāli un piparus, ja vajag.

4

Iepildi vairākos trauciņos un uzglabā ledusskapī.