Sīpolu sagriež mazos kubiņos. No kāpostiem nospiež sulu. Katlā ar biezu apakšu izkausē sviestu un apcep sīpolus. Pievieno kāpostus un cep 7-10 min. Tad kāpostus sabīda malā un brīvajā vietā uzkarsē cukuru, līdz tas izkūst un karamelizējās. Kāpostus samaisa ar cukuru, pievieno timiāna lapiņas, buljonu un sautē apm. 1 stundu. Tad pievieno bietes, uzvāra, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
Bageti sagriež šķēlēs. Sieru sarīvē uz dārzeņu rīves. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sagatavo porcijas podiņus un katrā podiņā izspiež pa vienai ķiploka daiviņai.
Zupu pārlej porcijas podiņos. Pa virsu liek 1-2 bagetes šķēles, bagātīgi pārkaisa ar sieru un liek karsēties cepeškrāsnī uz 15 min. No atlikušās maizes un siera gatavo siermaizītes, kuras cep cepeškrāsnī, līdz siers ir izkusis.
Zupu pasniedz porcijas podiņos, klāt pasniedz ceptas siermaizītes.