Nelielā bļodā sajauc kopā medalu vai sarkanvīnu, papriku, krustnagliņas, smalki sakapātas ķiploku daiviņas, kanēli un ingveru. Ja lieto sarkanvīnu, tad pievieno 2 ēd.k. medus. Kārtīgi samaisa.
Gaļu ieliek cepamā formā, pārlej ar marinādi un cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 10 min. 200 grādos, tad temperatūru samazina līdz 160 grādiem un turpina cept vēl apm. 1 st, ik pa brīdim aplejot ar marinādi.
Gaļu izņem no formas un atdzesē. Marinādi pārlej katliņā un vāra tik ilgi, līdz paliek puse no iepriekšējā apjoma. Pusi no dzērvenēm sablendē ar vīnu vai medalu, pievieno pēc garšas cukuru un pārlej katlā. Tur pat pievieno atlikušās ogas. Karsē 1-2 min.
Gaļu sagriež plānās šķēlītēs un pasniedz ar mērci.