Ziemassvētku receptes
2017. gada 23. decembrī, 06:00

Cepts cālis ar noslēpumu

Šoreiz pagatavosim cāli ar noslēpumu - piepildīsim cāli netradicionālā veidā, iekārtojot cālim pildījumu zem ādas. To nav nemaz tik sarežģiti paveikt, jo vistas āda viegli atdalās no gaļas. Sviests padarīs gaļu sulīgāku, bet bekons cāļa gaļai piedos dūma aromātu. Pasakaina maltīte. Noteikti izmēģiniet šo recepti!

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Bekonu un zaļumus sagriež smalkāk. Ķiploku smalki sakapā. Sviestu sajauc ar zaļumiem, bekonu un ķiplokiem, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

2

Zem ādas (cenšoties to nesabojāt) cāli iesmērē ar sviesta masu. Ja sviesta masa paliek pāri, to var pasniegt ar svaigu maizi. Cāli no iekšpuses piepilda ar citrona daiviņām un krusteniski sasien kājas. Cep cāli iepriekš uzkarsētā līdz 180 grādiem cepeškrāsnī ik pa brīdim apsmērējot ar iztecējušiem taukiem, apm. 45 min.

3

Pasniedz ar ceptiem dārzeņiem, kurus var gatavot vienaliciīgi ar vistu vienkārši saliekot vistai apkārt.