OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Uzkodas
2023. gada 30. decembrī, 10:41

Līdaka cepta, dārzeņu marinādē

Ir neskaitāmi veidi, kā pagatavot zivis. Šoreiz piedāvajam pagatavot līdaku dārzeņu marinādē, kas lieliski der kā uzkoda.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Notīrītu zivi sadala gabaliņos, pārkaisa ar sāli, apviļā miltos un cep uz pannas sakarsētā eļļā. Pēc tam zivju gabaliņus ar marinādi liek kārtām dziļākā traukā un atstāj vēsā vietā apmēŗam 6 stundas ievilkties.

2

Marinādi gatavo šādi: sarīvē skaidiņās burkānus, sagriež pētersīļus, liek sakarsētā eļļā un apcep. Tad pievieno ripiņās sagrieztus sīpolus un turpina cept. Pusceptām saknēm pievieno tomātu biezeni, nedaudz buljonu, lauru lapas, piparus, pēc garšas pievieno etiķi, cukuru un sāli un visu savāra.