Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Izoderē formu ar cepampapīru; šoreiz to noteikti izdari, citādi gatavo klaipu būs grūti izņemt. Ja vēlies, rupji sakapā mandeles, lazdu riekstus un kaltētās ogas, taču pieredzējuši šīs maizes cepēji to iesaka nedarīt, jo – kam tad mums ir zobi?
Ber visus riekstus, sēklas un kaltētās ogas lielā bļodā, pievieno sāli, eļļu, viegli sakultas olas un kārtīgi samaisi. Liec sagatavotajā formā un cep 1 stundu, līdz klaips kļuvis zeltaini brūns. Kādu stundu atdzesē un tikai tad griez.
Maizi ilgāk var saglabāt svaigu, turot to traukā ar vāku (nedēļu), vai satīt pārtikas plēvē un glabāt ledusskapī vai pat saldētavā (tad par laiku nebūs jāuztraucas vispār).
Dari tā! Oriģinālajā receptē iesaka riekstus nekapāt un izmantot veselus, tāpat kā daudz neuztraukties par blanšēšanu. Tie, kam šķiet, ka riekstu brūnie apvalki maizē tomēr ir lieki, var tos dabūt nost šādi: riekstus aplej ar verdošu ūdeni, nedaudz paturi, ūdeni nolej, riekstus ietin kādā vecā virtuves dvielī (tas sakrāsosies) un burzot nobrucini apvalkus.