foto: Shutterstock
Uzkodas
2024. gada 17. jūnijā, 10:00

Ātrais Jāņu siers

Siers būs ēdams jau pēc pāris stundām, bet to var arī noturēt ledusskapī vairākas dienas – tad tas nobriedīs un taps dzeltenāks.

Pagatavošana

1

Katlā ielej pienu, iedrupini biezpienu un sakul, lai pēc iespējas labāk savienojas. Liec uz lēnas uguns, ar putojamo slotiņu maisi un karsē, līdz atdalās sūkalas.

2

Lielā bļodā ieliec caurduri, tajā ieklāj marli un ielej katla saturu. Atstāj, lai sūkalas notek bļodā.

3

Liec uz uguns katlu ar karstu ūdeni, ievieto tajā emaljētu bļodu, lai sanāk ūdens pelde. Bļodā liec sviestu un karsējot izkausē.

4

Izkausētajā sviestā liec notecināto biezpienu un karsējot turpini sparīgi maisīt, lai labi savienojas.

5

Iemaisi olu un sāli. Pieber sodu. Biezpiens sāks it kā kust, un izveidosies viendabīga konsistence. Iemaisi ķimenes.

6

Iepildi māla bļodiņā un atstāj, lai atdziest un kļūst stingrs.