foto: Shutterstock
Uzkodas
2024. gada 11. februārī, 10:09

Mājās gatavoti vistas "nageti" - daudz garšīgāk nekā no veikala

Atliek vienreiz izmēģināt, līdz mājās gatavotus nagetus vairs neaizstās ne veikalā nopērkamie, ne makdonalda neveselīgās nagetu uzkodas. Recepti iesaka ģimenes portāls Mammamuntetiem.lv.

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni liek sildīties līdz 200 grādiem.

2

Vistas fileju sagriež nelielos gabaliņos vai strēmelītēs.

3

Sagatavo trīs bļodas: vienā ieber miltus, nedaudz piparus, papriku, sāli un izmaisa, lai tie sajaucas. Otrā bļodā sakuļ olas. Trešajā ieber rīvmaizi.

4

Tad sagrieztos filejas gabaliņus vispirms apviļā pirmajā bļodā - miltu, piparu, sāls un paprikas maisījumā.

5

Apviļātos filejas gabaliņus no abām pusēm iemērc sakultajā olā, pēc tam apviļā rīvmaizē.

6

Kad visi filejas gabaliņi ir apviļāti, izmērcēti un vēlreiz apviļāti, tos liek ieeļļotā cepešpannā un nedaudz apsmidzina ar eļļu arī pašus nagetus.

7

Tos cep 20 minūtes, cepšanas laikā apgriežot arī uz otru pusi katru.