Makaronus novārīt sālsūdenī atbilstoši instrukcijai uz iepakojuma. Ūdeni noliet, atstājot mazliet mērcei.
Ķiplokus un sīpolus smalki sakapāt. Maltai gaļai pievienot pusi no sīpoliem un ķiplokiem, pievienot sāli, svaigi maltus piparus, samaisīt un izveidot gaļas bumbiņas. Papriku un tomātus sagriezt mazos kubiņos.
Pannu uzkarsēt un apcept gaļas bumbiņas. Pievienot atlikušos sīpolus, ķiplokus, papriku, tomātus un apcept kopā ar bumbiņām. Pievienot tomātu pastu, mazliet ūdeni un sautēt visu kopā vēl minūtes 5-7. Pašās beigās pievienot novārītus makaronus, apmaisīt un pēc minūtēm 2 izslēgt uguni. Pēc garšas pievienot sāli un svaigi maltus piparus.