foto: Shutterstock.com
Pupas & graudi
2021. gada 10. aprīlī, 14:00

Kvinojas salāti ar pikantiem burkāniem un bietēm

0

Šie salāti lieliski sader gan ar zivs, gan gaļas ēdieniem. Taču var būt arī kā pamatēdiens. Šī ir viena no receptēm, kura noteikti patiks gardēžiem.

Pagatavošana

30 min2 porcijas
1

Kvinoju noskalo, pievieno 2 gl ūdens, mazliet sāli un vāra 10-12 min. Tad uguni izslēdz, apsedz ar tīru virtuves dvielīti un ļauj atdzist.

2

Cūku pupas novāra sālsūdenī, apm. 5 min. Pupas aplej ar aukstu ūdeni lai apturētu vārīšanas procesu un notīra no mizām.

3

Gatavo mērci. Olīveļļu sajauc ar etiķi, sinepēm un medu, pēc garšas pievieno sāli un svaigi maltus piparus.

4

Kvinojai pievieno burkānus, bietes, cūku pupas, spinātus, mērci un samaisa. Pasniedz uzreiz.