Tagliatelle with beet and cheese on plate, soft focus
Bietes notīrīt un sarīvēt uz smalkās rīves. Ķiploku daiviņas saspiest ar plakano naža pusi, apcept olīveļļā un noņemt no pannas. Bietes apcept šājā eļļa, pievienot sāli un piparus, apsegt ar vāku un sautēt līdz bietes ir gatavas (apm. 15 min.). Ja bietes ir pārāk biezas, var pievienot mazliet ūdens no katliņa, kur vārījās makaroni.
Makaronus novārīt vieglā sālsūdenī, nokāst un tūlīt sajaukt kopā ar biešu mērci. Kārtīgi samaisīt, lai makaroni kļūst koši sārti. Sakārtot uz šķīvjiem, pārkaisīt ar smalki sakapātiem pētersīļiem un rīvētu Parmezānu.
Avots - laperla-foto. livejournal.com