Kūkas
2023. gada 19. oktobrī, 15:56

Dzērveņu kūka

Dzērvenes ir īstas dabiskās antibiotikas. Tās ir veselīgas un noderīgas organismam. Un kāpēc gan neparūpēties par savu organismu īpaši garšīgā veidā?! Uzcep kūku!

Pagatavošana

90 min
1

1.Atdzesētu sviestu sakapāt ar miltiem un cepamo pulveri. Olas saberzt ar cukuru, citrona sulu, sarīvētu citrona miziņu un visu sajaukt ar sviesta-miltu masu. Iemīcīt mīklu, izveidot bumbu un ielikt ledusskapī uz 40 min.

2

2.Pildījumam nomazgāt un nosusināt dzērvenes. Ābolu nomazgāt, nomizot, iztīrīt un sagriezt. Ogas sajaukt kopā ar āboliem, pārkaisīt ar cukuru un sajaukt ar cieti. Drupačām saberzt kopā olas dzeltenumus, miltus, cukuru, aukstu sviestu, citrona miziņu un riekstiem tā, lai sanāktu smalkas drupačas.

3

3.Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 180 gr. Mīklu izrullēt un izklāt uz cepešpannas, kas ir pirms tam izklāta ar cepamo papīru. Pa virsu sakārtot pildījumu un pārkaisīt ar drupačām. Cept cepeškrāsnī 40 min. Vēl siltu sagriezt kvadrātos.