Foto: Instagram.com/elizabete_valujeva
Foto: Instagram.com/elizabete_valujeva
Kūkas
2024. gada 12. oktobrī, 10:00

Sulīgā, veselīgā burkānkūka - pa spēkam arī gatavošanas iesācējiem

0

Mīksta, sulīga un izcili garda kūka, kura noteikti izdosies arī tiem, kuri ar gatavošanu ir uz “jūs”, par šo recepti saka tās autore, veselīga dzīvesveida satura veidotāja Elizabete Valujeva (Instagram.com/elizabete_valujeva). Tās cepšanai Elizabete izmanto taisnstūra silikona formu 26 x 13 cm. P. S. Kūka lieliski garšo arī bez glazūras, tāpēc, ja vēlies samazināt apēsto kaloriju daudzumu, glazūru var arī nelikt. Recepte publicēta sadarbībā ar žurnālu "OK!".

Pagatavošana

1

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietauko taisnstūra silikona formu.

2

Visas sastāvdaļas, izņemot tās, kas paredzētas glazūrai, sajauc kopā lielā bļodā.

3

Gatavo masu lej formā un cep 25 minūtes.

4

Kamēr burkānkūka cepas, pagatavo glazūru – sajauc visas sastāvdaļas un gatavo masu ieliec ledusskapī. Paturi to tur, kamēr kūka cepas un atdziest.

5

Kad kūka gatava, izņem to no cepeškrāsns un atdzesē. Atceries, ka glazūra jāliek tikai uz atdzesētas kūkas!

6

Pēc glazūras uzklāšanas vēlams kūku vēlreiz uz divām stundām ielikt ledusskapī.

7

P. S. Kūka lieliski garšo arī bez glazūras, tāpēc, ja vēlies samazināt apēsto kaloriju daudzumu, glazūru var arī nelikt.