Foto: Instagram.com/elizabete_valujeva
Foto: Instagram.com/elizabete_valujeva
Kūkas
2024. gada 12. oktobrī, 10:00

Sulīgā, veselīgā burkānkūka - pa spēkam arī gatavošanas iesācējiem

Mīksta, sulīga un izcili garda kūka, kura noteikti izdosies arī tiem, kuri ar gatavošanu ir uz “jūs”, par šo recepti saka tās autore, veselīga dzīvesveida satura veidotāja Elizabete Valujeva (Instagram.com/elizabete_valujeva). Tās cepšanai Elizabete izmanto taisnstūra silikona formu 26 x 13 cm. P. S. Kūka lieliski garšo arī bez glazūras, tāpēc, ja vēlies samazināt apēsto kaloriju daudzumu, glazūru var arī nelikt. Recepte publicēta sadarbībā ar žurnālu "OK!".

Pagatavošana

1

Uzsildi cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietauko taisnstūra silikona formu.

2

Visas sastāvdaļas, izņemot tās, kas paredzētas glazūrai, sajauc kopā lielā bļodā.

3

Gatavo masu lej formā un cep 25 minūtes.

4

Kamēr burkānkūka cepas, pagatavo glazūru – sajauc visas sastāvdaļas un gatavo masu ieliec ledusskapī. Paturi to tur, kamēr kūka cepas un atdziest.

5

Kad kūka gatava, izņem to no cepeškrāsns un atdzesē. Atceries, ka glazūra jāliek tikai uz atdzesētas kūkas!

6

Pēc glazūras uzklāšanas vēlams kūku vēlreiz uz divām stundām ielikt ledusskapī.

7

P. S. Kūka lieliski garšo arī bez glazūras, tāpēc, ja vēlies samazināt apēsto kaloriju daudzumu, glazūru var arī nelikt.