foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 14. jūnijā, 12:09

Katiņas rabarbermaize

Katiņas rabarbermaize

Pagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru. ieva iesaka izamantot 40x35 cm lielu.

2

Sviestu puto ar 300 g cukura un olu dzeltenumiem. Atsevišķā bļodā iesijā miltus ar sodu, citronskābi, vaniļu un kanēli. Miltu maisījumu iejauc saputotajā sviestā. Mīklu liec uz plāts, pēc iespējas izlīdzini.

3

Rabarberus sagriez gabaliņos, apkaisi ar cieti un samaisi. Uzbirdini uz mīklas.

4

Olu baltumus puto ar 100 g cukura, līdz tie ir biezās, baltās putās. Klāj uz rabarberiem, mēģinot gaisīgo masu nesaplacināt.

5

Cep krāsnī aptuveni 30–40 minūtes. Pārbaudi, vai mīkla viducī izcepusies un virspuse ir gaiši brūna.

6

Izmēģini! Rabarberu vietā ņem zemenes, upenes, ābolus, ērkšķogas vai mellenes. Var arī miksēt dažādas ogas.