foto: Shutterstock
Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izklāj plāti ar cepamo papīru. ieva iesaka izamantot 40x35 cm lielu.
Sviestu puto ar 300 g cukura un olu dzeltenumiem. Atsevišķā bļodā iesijā miltus ar sodu, citronskābi, vaniļu un kanēli. Miltu maisījumu iejauc saputotajā sviestā. Mīklu liec uz plāts, pēc iespējas izlīdzini.
Rabarberus sagriez gabaliņos, apkaisi ar cieti un samaisi. Uzbirdini uz mīklas.
Olu baltumus puto ar 100 g cukura, līdz tie ir biezās, baltās putās. Klāj uz rabarberiem, mēģinot gaisīgo masu nesaplacināt.
Cep krāsnī aptuveni 30–40 minūtes. Pārbaudi, vai mīkla viducī izcepusies un virspuse ir gaiši brūna.
Izmēģini! Rabarberu vietā ņem zemenes, upenes, ābolus, ērkšķogas vai mellenes. Var arī miksēt dažādas ogas.