foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 29. maijā, 10:00

Biskvīts ātrām mājas tortēm

Lai sanāktu brīnišķīgs, gaisīgs biskvīts, ir svarīgi produktus cītīgi saputot, jo ieputotais gaiss ir tas, kas nosaka kvalitāti. Putot, putot un vēlreiz putot! P.s. Recepte paredzēta apaļai veidnei 28 cm diametrā.

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni sakarsē līdz 180 grādiem. Veidnē ieklāj cepampapīru.

2

Olu baltumus atdali no dzeltenumiem, dzeltenumus saputo gaišās putās. Putojot pamazām iesijā 2/3 cukura.

3

Olu baltumus kopā ar šķipsniņu sāls un atlikušo cukuru saputo stingrās putās un uzliec uz dzeltenumiem. Uzsijā miltus.

4

Ar putojamo slotiņu uzmanīgi iecilā baltumus un miltus dzeltenumos.

5

Mīklu iepildi veidnē un liec cepeškrāsnī. Cep 25–30 minūtes.

6

Izņem no krāsns, nedaudz atdzesē, izņem no veidnes un saudzīgi noņem cepampapīru.