foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 19. jūnijā, 10:00

Rabarberu un banānu plātsmaize

Ja vēlies sulīgāku un spīdīgāku virsiņu, kūku uzreiz pēc izcepšanas apzied ar sasildītu aprikožu ievārījumu un tikai tad pārkaisi pūdercukuru.

Pagatavošana

60 min
1

Rabarberus nomizo un sagriez aptuveni 1cm mazos gabaliņos. Mandeles apgrauzdē sausā pannā. Cepeškrāsni sakarsē līdz 190 grādiem.

2

Bļodā ieliec sviestu, pievieno cukuru un vaniļas cukuru, kā arī šķipsniņu sāls un ar mikseri puto aptuveni 5 minūtes. Pa vienai ieputo olas.

3

Banānus nomizo, apslaki ar citronu sulu un ar dakšiņu saspaidi.

4

Miltus samaisi ar mandelēm un cepampulveri un kopā ar banānu biezeni un pienu iekul mīklā.

5

Mīklu liec uz plāts (40 cm reiz 30 cm) ar cepampapīru un izlīdzini. Virsū kārto rabarberus.

6

Liec krāsnī un cep 25-30 minūtes. Mazliet atdzesē un pārkaisi ar pūdercukuru.