foto: Shutterstock
Iesijā bļodā miltus, iemaisi sāli, kanēli un cukuru. Pieliec sviestu un ar pirkstu galiem ieberzē miltos, līdz maisījums ir drupačās. Citā bļodā nedaudz sakul olu un tad pielej to sviesta un miltu maisījumam, viegli samaisi visu kopā, līdz mīkla sāk velties bumbā. Tad ar rokām ātri samīci mīklu, līdz tā tik tikko viendabīga. Ietin mīklu pārtikas plēvē un ieliec ledusskapī uz ½ stundu.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 °C. Izsmērē apaļu veidni (vislabāk, ar izņemamu apakšu) ar sviestu un izkaisi ar miltiem. Izrullē mīklu un izklāj ar to veidni tā, lai mīkla nedaudz pārkārtos veidnes malām. (Mīklai nedaudz vajadzētu palikt pāri, no tās vari gatavot rotājumus pīrāgam.) Tad saburzi gabalu cepamā papīra un ieklāj to veidnē uz mīklas. Uz papīra saber vai nu cepšanai paredzētās keramikas lodītes, vai pupas (vai zirņus, vai rīsus utt.). Liec pamatni cepeškrāsnī un cep 10–15 minūtes, līdz mīkla mazliet brūna ap malām un stingra. Izcel cepamo papīru ar pupiņām un turpini cept mīklu vēl 5–10 minūtes, līdz tā zeltaini brūna.
Kamēr mīklas pamatne cepas, gatavo pildījumu. To var pagatavot dažādi: 1) sasautē gabaliņos sagrieztu ķirbi mazā ūdenī, līdz tas pavisam mīksts, tad nokās un izdzen caur sietu vai sablenderē; 2) lielus ķirbja gabalus apsmērē ar eļļu un cep cepeškrāsnī pie 190 °C no 1 līdz 2 stundām atkarībā no ķirbja šķirnes. Kad ķirbis mīksts (pārbaudi ar nazi), attīri to no sēklām un mizas, mīkstumu pārvērt biezenī kā iepriekšējā variantā.
Ķirbju biezeni sakul ar cukuru un garšvielām, tad pa vienai iekul olas un, visbeidzot, saldo krējumu. Cepeškrāsns temperatūru samazini līdz 160 °C. Izceptajā pamatnē vienmērīgi ieklāj pildījumu. Liec cepeškrāsnī uz vidējā plaukta un cep, līdz pildījums stingrs, 45 minūtes – stundu. Atdzesē. Pasniedz ar putukrējumu, kam rudenīgas noskaņas radīšanai cukurs aizstāts ar kļavu sīrupu.
Pildījumu vari papildināt ar ko greznāku, piemēram, maltu cepumu (50 g) un apgrauzdētu Indijas riekstu (50g) maisījumu, kuru pirms cepšanas iekaisi starp pamatni un pildījumu.