Ķirbju kūka.
foto: Shutterstock
Ķirbju kūka.
Konditoreja
2024. gada 9. oktobrī, 10:00

Ķirbju kūka

Jauna kūka, kas gatavota no rudens karaļa ķirbja. Ja pienu aizvieto ar rīsu vai mandeļu dzērienu, recepte piemērota vegāniem.

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsildi līdz 180 grādiem. Atrodi pannu, ko ietauko vai izklāj ar cepamo papīru.

2

Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, sodu, sāli, kanēli.

3

Citā bļodā sajauc ķirbju biezeni, cukuru, eļļu un pienu. Ar rokas mikseri vai blenderi kul masu vismaz 3 minūtes, līdz visas sastāvdaļas ir sajaukušās.

4

Pievieno miltiem daļu no slapjās bļodas satura un kādas 30 sekundes kul ar mikseri. Tad pievieno atlikušo daļu un arī ar miksera palīdzību samaisi kopā viendabīgā masā.

5

Lej mīklu uz pannas un cep 25-30 minūtes.