foto: Shutterstock
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. Iezied veidni ar sviestu. Bļodā ieber miltus, auzu pārslas, pieliec sviestu un visu saber, līdz iegūsti ko līdzīgu rupjai rīvmaizei. Ar rokām iemaisi mīklā cukuru, citrona miziņu un ¾ no ciedru riekstiem. Mīklu savel kukulītī.
Aptuveni 2/3 no mīklas liec uz plāts, izlīdzini un pavisam viegli piespied. Virsū uzber avenes, pārkaisi ar atlikušās mīklas gabaliņiem, kam pa virsu vienmērīgi uzber atlikušos riekstus. Visu viegli piespied.
Cep 35-40 minūtes, līdz kūka kļuvusi bāli zeltaina. Kamēr kūka vēl silta, ar asu nazi sagriez to gabaliņos, tad atstāj pannā pilnībā atdzist.