foto: Shutterstock
Konditoreja
2024. gada 14. septembrī, 10:00

Rollbiskvīts ar brūkleņu ievārījumu

Biskvītā var smērēt jebkuru ievārījumu, ieteicams, lai tas būtu skābens. Ja gribas pavisam grezni, tajā var ierullēt arī dāsnu vārītā krēma kārtu.

Pagatavošana

30 min6 porcijas
1

Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Cepamo plāti (30x40 cm) izklāj ar cepamo papīru, ko iezied ar eļļu.

2

Olas ar cukuru puto ar mikseri līdz vieglām putām – aptuveni 7 minūtes; ar karoti paceļot, tām jānotur forma. Iesijā miltus un cieti. Rūpīgi iecilā, uzmanoties, lai olu masa nesaplok. Masu izlīdzini uz plāts un cep 12 minūtes, līdz virsa sāk brūnēt.

3

Izņem no krāsns. Biskvītu ar visu papīru uzmanīgi sarullē, sākot no garākās malas. Ļauj atdzist.

4

Biskvītu vieglītēm atritini, pārsmērē ar brūkleņu ievārījumu vienmērīgā slānī un, sākot ar garāko malu, atkal sarullē, taču šoreiz noplucinot cepamo papīru.

5

Rollbiskvītu pārsijā ar pūdercukuru un pēc patikšanas rotā ar ogām.