Konditoreja
2024. gada 18. oktobrī, 10:00

Kēkss ar bumbieriem, riekstiem un šokolādi

Rudenī, kad dienas kļūst vēsākas, mājās atgriežas kūkas. Ieklausies mūsu padomā: piepildi māju ar kūku smaržu. Nav nekā labāka, lai nostiprinātu optimismu.

Pagatavošana

70 min26 porcijas
1

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Sagatavo formu - silikona formai nekas nav jādara, metāla vai keramisko formu ietauko vai izklāj ar cepamo papīru.

2

Bumbieri nomizo un sagriez kubiņos. Šokolādi sasmalcini ar nazi vai salauz ar rokām.

3

Sasmalcinātus riekstus sajauc ar mīkstu sviestu, miltiem un cepamo pulveri, kārtīgi visu samaisi. Tad pievieno olas, cukuru, vanilīna cukuru, vēlreiz visu samaisi. Pašās beigās iemaisi bumbierus un šokolādi. Mīklu pārlej sagatavotā formā, cep cepeškrāsnī 50 minūtes.

4

Kēksu atdzesē un pasniedz.