Vistas fileja terijaki mērcē
foto: Shutterstock
Vistas fileja terijaki mērcē
Gaļas ēdieni
2025. gada 12. novembrī, 12:00

Vistas fileja terijaki mērcē

Viegli un ātri pagatavojams ēdiens, kas lieliski derēs darbadienu vakariņām. Mērci var pagatavot jau iepriekš un uzglabāt ledusskapī. Tā noderēs arī kā marināde vai kā mērcīte čipsiem.

Pagatavošana

20 min5 porcijas
1

Burkānu nomizo un sagriez vai sarīvē smalkos salmiņos.

2

Vistas filejas sagriez strēmelēs un eļļā samērā karstā pannā izcep gatavas. Ber pannā burkānus un izkarsē. Pupiņas notvaicē (vai apvāri un nokās) un arī pievieno pannas saturam. Noliec pannu ar gaļu un dārzeņiem malā.

3

Katliņā sajauc 300 ml ūdens ar sojas mērci, cukuru, medu, ingveru, ķiploku, cieti un sezamu. Liec uz uguns un maisot uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, lai ciete iebiezinātu mērci.

4

Pārlej mērci vistai un dārzeņiem pannā. Samaisi, uzkarsē un pasniedz. Klāt labi garšos rīsi vai nūdeles.